Välkomna till årskurs 6

Det känns som det vore igår då Kerstin och jag stod med er alla på skolgården för att vandra iväg till kyrkan och hälsa sommarlovet välkommet. Vi fick ju en underbar sommar med tanke på vädret och nu när det är ruggigt kallt och regnigt känns det bra att vara inomhus och jobba igen. Det var riktigt roligt att träffa alla eleverna igen och känna vilket fantastiskt bra  jobb jag har.  🙂

2014-06-12 08.36.08Vi håller numera till på övervåningen i två fina klassrum med ett grupprum emellan. Första dagen fick alla tänka till om det sista året här på Gällkvist. Till exempel: Vad har du för mål? Hur ska du nå dit? Vem kan hjälpa dig? Vad tänker du om att du är äldst på skolan? Vad ska du göra för att det ska bli ett bra, trivsamt och roligt läsår?

2014-08-18 09.03.13

 Vi är nu i full gång i arbetet kring valet och det pratas demokrati och diktatur. Här tränas verkligen förmågan att använda begrepp och det blir mycket resonerande. Varför är det på det sättet? Är det bra? Vad tycker du?

I no:n är det kemi till en början och vi pratar om de (nästan) minsta beståndsdelarna som finns – atomer. I ett sandkorn finns det 100 000 miljarder atomer. Helt otroligt!!! Vad är molekyler, grundämne, kemisk förening mm.

På matten fortsätter vi med bråk. Vi jämför olika bråkdelar med varandra och här skulle klasserna säga andra bråk som är 1/2, en halv.

2014-08-19 11.13.18

Vi hittade även andra bråk lika stora som 1/4, en fjärdedel.

Som förut är ni föräldrar så välkomna att vara med i skolan och tveka inte att höra av er om ni undrar något.

Hej så länge önskar Madeleine

2014-08-08 21.18.10-1

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s